Beteget szállító mentőautóval ütközött egy BMW-s Budapesten

2023. május 17. – 18:49

Másolás

Vágólapra másolva

Mentőautóval ütközött össze egy személygépkocsi szerdán Budapest X. kerületében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerda délután. A baleset az Újhegyi út és a Mádi utca kereszteződésében történt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: a mentőautó egy belgyógyászati eset miatt tartott a kórházba, és megkülönböztető jelzést használt.

A balesetben a beteg nem sérült meg, őt egy másik mentőegység vitte kórházba. A mentőautó kétfős személyzetét zúzódások miatt vizsgálatra szintén kórházba szállították.

A Balesetinfo.hu értesülései szerint bár komolynak látszott, szerencsés kimenetelű volt a baleset. Úgy tudják, hogy a megkülönböztető hang- és fényjelzéseket használó mentőautó egy kocsisort kezdett előzni.

„A sor elején egy BMW i3 volt, amelyet egy nő vezetett, aki hirtelen kitette az irányjelzőt, majd rögtön balra húzta kormányt” – írja a portál. A mentő épp akkor ért oda, és bár annak vezetője próbált lehúzódni balra, így is összeért a két jármű. A mentő ezután sodródott ki, és csapódott egy ház kertjébe csapódott, lerombolva annak kerítését.

A baleseti hírportál szerint a szállított beteget a helyszínre riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók emelték ki, majd egy másik mentő szállította kórházba. A BMW viszont alig károsodott, és a sofőrje sem sérült meg – írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!