Kövér László megfejtette a Gigantikus Mestertervet – avagy egyik legfőbb közjogi méltóságunkból ismét előtört a konteóhívő kommentelő

2023. május 16. – 20:18

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar Országgyűlés elnöke az egyik úgynevezett legfőbb közjogi méltóságunk, a protokolláris sorrendben a harmadik az államfő és a kormányfő után (további közjogi méltóság az Alkotmánybíróság és a Kúria elnöke). Ez azt jelenti, hogy Kövér László parlamenti elnök megkülönböztetett szereplője a magyar közéletnek – megszólalásainak súlya van. Vagyis súlya kellene, hogy legyen.

Ezzel szemben Kövér László megszólalásai elég gyakran olyanok, mint amikor a kocsmapulttól hazaiperegve valaki odaül a Facebook elé, és elkezd szakadatlan kommentelni. Ezt a trendet erősítette kedden Szegeden is, amikor a város leghosszabb ideig hivatalban lévő polgármesterének nevét viselő Pálfy Ferenc-díj átadásán vett részt.

Az MTI által kiadott tudósítás szerint az alábbiakról beszélt:

„Mi, magyarok, jelenleg két tűz közé szorultunk: fegyveres harcok zajlanak a keleti szomszédságunkban, nyugati irányból pedig romboló politikai és szellemi árhullámok tornyosulnak fölénk”.

A háborúra az MTI összefoglalójának tanúsága szerint ezután nem vesztegetett több szót, háborús veszélyhelyzetben lévő országban miért is tette volna, ugyebár. Ellenben foglalkozott az igazán fontos problémával:

a Nyugattal!

Valamint természetesen az onnan érkező valódi veszélyekkel. Amik az alábbiak (bár felhívta a figyelmet, hogy a támadók kilétét nem könnyű azonosítani):

  • a globalizmus jegyében a tudatos államellenesség,
  • szintén a globalizmus jegyében a heves nemzetgyűlölet,
  • az értéksemlegességnek álcázott zsigeri keresztényellenesség,
  • a genderideológiaként hirdetett körmönfont családellenesség,
  • és így „végső soron az emberi jogok parttalanná tételében megbúvó demokrácia- és szabadságellenesség”

Szóval ezek jellemzik a támadókat.

És mi a Gigantikus Mestertervük?

  • „Az európai politikában céljuk a nemzeti államok mint közhatalmak szuverenitásának korlátozása, majd felszámolása”.
  • „A gazdaságban az európai államok eladósítása és ipartalanítása”.
  • „A társadalompolitikában a cél a középosztály eladósítása és vagyontalanítása, mert középosztály nélkül nincs demokrácia”.
  • „A nyugati – és különösen az európai – kultúrpolitikában az infantilizáció a cél, hogy a nyugati nemzetek és társadalmak ne legyenek képesek felismerni vagy szükség esetén megvédeni a saját érdekeiket”.

Nem kis célok ezek, ugyebár. És hogyan akarják elérni?

  • „Ennek a gigantikus tervnek az eszköze az eredeti rendeltetésétől – az egyenjogú nemzetállami együttműködéstől – eltérített és magánérdekek túszává tett Európai Unió, majd a helyére Európai Egyesült Államok fedőnéven tervezett birodalmi diktatúra”.
  • „Eszköze a tragikusan elhibázott – és irreális környezetvédelmi célokkal, illetve újabban a háborús szolidaritás jelszavával palástolt – brüsszeli uniós gazdaságpolitika”.

Szerencsére, mint minden magára valamit is adó konteós kommentelő, a házelnök is tudja a választ a kérdésre, a megoldást a problémára: „A nyugati világban a keresztény egyházak, a demokratikus nemzeti államok, és az egy férfi és egy nő szeretetközösségén alapuló családi közösségek hivatottak védeni és képviselni az emberi méltóságot és szabadságot biztosító értékeket”.

Annak ismeretében, hogy Kövér László mekkora megfejtésekben volt, csak sajnálni lehet, hogy a háború problémáját nem oldotta meg további két percben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!