Vádat emeltek a férfi ellen, aki pár ezer forintos horgászhálót akart lopni, de végül gyilkos lett

2023. május 15. – 09:58

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emeltek az ellen a negyvenéves férfi ellen, aki januárban a budapesti XVI. kerületben előbb lopni akart, majd az eset szemtanúját, aki megpróbálta megállítani őt, halálra késelte. Az ügyészség közleménye szerint emberölés bűntettével vádolják, és börtönbüntetés kiszabását indítványozták.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, január 16-án, vasárnap éjszaka az utcán szúrtak meg egy férfit a fővárosban, aki a kórházba szállítás után belehalt a sérülésébe. A támadót két napon belül el is fogták, a rendőrség akkor azt közölte az esetről: egy vérző férfit talált az utcán egy járókelő, aki értesítette őket. Úgy tűnt, hogy a mentők előbb stabilizálni tudják az állapotát, de végül összeomlott a keringése, és a kórházban meghalt. A halála előtt annyit tudott mondani: „Betörőt fogtam, megszúrtak”.

Most a vádiratból kiderül, hogy egy szinte banális eset fordult át halálos tragédiává. Eszerint a vádlott – aki az áldozathoz hasonlóan kárpátaljai származású, egymástól mindössze nyolc kilométerre volt a szülőhelyük, mindössze egy év a korkülönbségük, mindketten kőművesként dolgoztak, de korábban nem ismerték egymást – aznap este a Futórózsa utcában sétált, amikor az egyik társasház földszinti lakásának erkélyén meglátott egy horgászzsákot, amiből „eltulajdonított egy pár ezer forint értékű hálót”.

Ezt a lopást észrevette a szomszéd társasház egyik erkélyén lévő későbbi áldozat, az akkor még csak tolvaj férfi után eredt, aki az ellopott cuccot addigra el is dobta. „A sértett ekkor felszólt a lakásuk erkélyén tartózkodó feleségének, hogy értesítse a rendőrséget, majd ezután a távolodó vádlott után indult, és közben folyamatosan megállásra szólította fel” – írja a vádirat.

A menekülő férfi egy idő után visszafordult, a táskájából elővetett egy kést, és „felszólította, hogy hagyja őt békén, különben megszúrja”. A későbbi áldozat azonban nem ijedt meg, hanem „arcon ütötte őt, erre a vádlott válaszul, a következő mozdulattal, mellkason, szívtájékon szúrta őt”, majd otthagyta a pár lépés után földre rogyott férfit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!