Szájer József, Novák Katalin és a Fidesz több vezető politikusa is ott volt Orbánnal Bajkai István temetésén

2023. május 15. – 12:05

Másolás

Vágólapra másolva

Eltemették és elbúcsúztatták Bajkai Istvánt, a Fidesz alapító tagját, országgyűlési képviselőjét hétfőn a pestszentlőrinci temetőben, írja az MTI. A búcsúztatáson részt vett Novák Katalin köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszerelnök és felesége Lévai Anikó, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és felesége, Bekk Mária, illetve számos kormánytag, politikus is.

A Blikk képgalériája szerint köztük volt Szájer József egykori fideszes politikus is, aki miután két éve belebukott a brüsszeli szexbotrányába, ritkán jelenik meg a Fidesz jelenlegi vezetőivel együtt. A képek alapján Bajkai István gyászszertartásán kivételt tett, sötét öltönyben, sapkában, kék-fehér pöttyös nyakkendőben, kezében virággal, felesége, Handó Tünde oldalán ment a szertartásra.

A temetés után Orbán Viktor miniszterelnök posztolt egy fotót a hivatalos Facebook-oldalán, a kép mellé pedig azt írta, „Utolsó útjára kísértük Bajkai István bajtársunkat”.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője beszédet mond Bajkai István búcsúztatásán a Pestszentlőrinci temetőben – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője beszédet mond Bajkai István búcsúztatásán a Pestszentlőrinci temetőben – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

„Közös kalandunk a felelősségvállalásról és a hűségről szólt, harcostársunk volt és az is marad” – mondta az MTI beszámolója szerint Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a szertartáson. Bajkai István, aki Orbán Viktor ügyvédje volt, 59 éves korában, április 22-én halt meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!