A köztévé tudósításából kimaradt, hogy Novák Katalin tíz percig beszélgetett tüntetőkkel – frissítés: az esti híradóban beszámoltak róla

2023. május 15. – 12:39

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés: Cikkünk után kaptunk jelzést arról, hogy az M1 Híradóban este egy külön blokkban bemutatták (az említett rész 26:42-től látható), hogy Novák Katalin odament a tüntetések résztvevőihez. A hibáért elnézést kérünk az érintettektől, és az olvasóinktól.

Eredeti cikk:

Novák Katalin beiktatásának egyéves évfordulója alkalmából hétvégén nyílt nap volt a Sándor-palotában, azaz bárki szabadon besétálhatott, és megnézhette magának a köztársasági elnök hivatalának otthont adó épületet.

Az eseményről a közmédia is készített egy két perc negyven másodperc hosszúságú anyagot, amelyből kiderül, hogy hosszú sorok alakultak ki a palota előtt, sokan voltak kíváncsiak, hol dolgozik Novák Katalin. A riportban megszólal két sorban álló, akiknek tetszik az épület, egyikük viszont bosszús is, mert csak telefonnal fényképezte le a körtermet, nem hozott magával fényképezőgépet. Elhangzik az is, hogy a látogatók között melyik terem volt a legnépszerűbb.

A köztévé nézői megtudhatták azt is, hogy Novák Katalin akivel csak tehette, kezet fogott, az államfőtől pedig rengetegen kértek fotót és aláírást – hangzik el a riportban. És ennyi.

Egy apróság mintha kimaradt volna az M1 helyszínen készített riportjából: a köztársasági elnök váratlanul odasétált az oktatásért a palotában demonstrálni készülő tanárokhoz és diákokhoz, akikkel több mint tíz percig beszélgetett. A társalgás alapvetően nyugodt mederben zajlott, de ahogy a Telex videóján látszik, volt néhány feszültebb pillanat is:

Hogy mennyire volt közérdeklődésre okot adó az egyébként meglehetősen ritkán látott jelenet sor, azt talán az is mutatja, hogy videónkat közel 200 ezren tekintették meg kevesebb mint egy nap alatt.

Az M1-en úgy nem sikerült megmutatni, hogy a köztársasági elnök tüntetőkkel beszélgetett, pedig erről még Novák Facebook-oldalára is kikerült egy fotó.

A köztársasági elnök első évét ebben a cikkünkben elemeztük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!