Radics Peti: „Férfiasan bevallom, hogy azért beszartam”

2023. május 12. – 12:13

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozója és fegyveres kísérői kedden reggel házkutatást tartottak Radics Peti youtubernél. A nyomozók egy, a YouTube-csatornáján 2016-ban Süsü, az alkoholista sárkány címmel megjelent paródiavideó ügyében keresték fel, az eljárást az MTVA kezdeményezte.

Radics most külön videóban mesélte el, hogy zajlott a házkutatás. „Éppen az ébredés utáni rutinomat toltam, tehát alsógatyában fetrengtem a kanapén” – mondta. Ekkor kopogott nála a NAV.

„Ameddig a gatyámat vettem fel, azon gondolkodtam, vajon mit követhettem el? Kicsit megcsúsztam a múlt havi Vodafone-számlával. Persze beismerem, de hát, mondom, ezért ekkora ügyet csinálni. Tisztességes adófizető vagyok, dolgozom, küldöm a gyerektartást"."

„Férfiasan bevallom, hogy azért beszartam. Kiszállt a NAV, azért az valami” – mondta.

Először azon is gondolkodott, hogy valaki felültette valamiért. Többen voltak, közölték, hogy házkutatási parancsuk van. A nyomozó elmondta, hogy szerzői jogi probléma miatt szálltak ki, amire az volt írva: határozat kutatás, motozás és lefoglalás elrendeléséről. Az is kiderült, hogy interneten elérhető felvételek jogszerűtlen, engedély nélküli felhasználása és tárolása miatt van szükség az eljárásra.

„És akkor én feltettem a kérdést, amit szerintem nagyon sokan feltettek volna a helyemben: most komolyan a Süsü, a sárkány miatt van ez az egész?"

– mondta a youtuber. A nyomozó elmondta, hogy az elektronikai eszközökön kell megkeresniük a videó nyers fájlváltozatát, és ezt meg kell semmisíteniük. Ezt nem sikerült megtalálniuk, mert a videó 2016-ban készült, azóta Radics már többször gépet cserélt.

Radics megjegyezte a videóban, hogy egyébként az MTVA a YouTube felé is jelezhette volna, hogy szerinte jogsértés történt, és a YouTube eltávolíthatta volna a tartalmat. Szerinte nem valószínű, hogy a kormány jelzése lett volna a házkutatás, az is lehet, hogy az MTVA-nál valaki csak nem kedveli őt.

„Ez itt Magyarország, kettőezer-huszonhárom. Azért, ha rejtélyes okokból kifolyólag eltűnnék, meghalnék, mondjuk öngyilkos lettem huszonnyolc késszúrással a hátamban, azért hát gyanakodjatok” – mondta.

Megkerestük a NAV-ot és az MTVA-t is a témában, a NAV-tól mindössze azt a választ kaptuk, hogy „a büntetőeljárás jelenlegi szakaszában – a nyomozás érdekeire tekintettel – nem kívánunk bővebb információt megosztani”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!