Házkutatás volt Radics Petinél a Süsü, az alkoholista sárkány című videója miatt

2023. május 9. – 18:51

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozója és fegyveres kísérői tartottak házkutatást kedden reggel Radics Petinél, aki a történtekről Facebook-posztban írt részletesen. Mint írja, a nyomozók egy, a YouTube-csatornáján 2016-ban Süsü, az alkoholista sárkány címmel megjelent paródiavideó ügyében keresték fel, majd a poszt alatti kommentben hozzátette, hogy az eljárást az MTVA kezdeményezte.

Az indoklás szerint meg kellett volna semmisítenie az alig több mint egy perc hosszúságú videóhoz felhasznált eredeti filmrészleteket, de a nyersanyag már nincs a birtokában, mivel a videó régen készült. Bejegyzését azzal folytatja, hogy szerinte a történtek tanulsága az, hogy senki ne csináljon Süsü, a sárkány paródiát. Radics furcsának tartja, hogy más filmforgalmazók eddig nem jelentkeztek nála, noha méltányos felhasználással például a Warner tulajdonában lévő Joker című film részletéből is készített paródiát.

A házkutatás egy pontján a nyomozók is érzékelték a házkutatás céljának furcsaságát, ezért ők is röhögtek az egészen, zárja bejegyzését a jelenleg több mint 900 ezer követővel rendelkező youtuber.

A fentiekkel kapcsolatban kérdéseket küldtünk a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, illetve az MTVA sajtóirodájának. Amint megérkeznek a válaszok, frissítjük cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!