Magyarországról induló nemzetközi járatokat is érint a német vasutassztrájk

2023. május 12. – 15:49

Másolás

Vágólapra másolva

A német vasúti és közlekedési dolgozók szakszervezete 50 órás vasúti sztrájkot jelentett be, amely vasárnap késő este kezdődik és jövő hét keddig tart. A MÁV közleménye szerint a sztrájk Magyarországról induló és ide érkező nemzetközi járatokat is érint.

„A munkabeszüntetés már érinti a szombaton és vasárnap este Németország felé induló nemzetközi vonatokat is. A német vasút (DB) azt javasolja az utasainak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el az utazásukat” – áll a közleményben.

Az alábbi változásokra kell számítani hétfőn és kedden:

  • A Németország felé, valamint felől közlekedő Railjet xpress vonatok csak Salzburgig, illetve Salzburgtól közlekednek. A németországi szakaszon kimaradnak a menetrendből.
  • A Hungária EuroCityk (EC 252, 253) csak Budapest és a prágai főpályaudvar (Praha hl. n.) között közlekednek. Prága és Hamburg között nem közlekednek.
  • A Budapestről 14-én és 15-én (vasárnap és hétfő) este Berlinbe induló Metropol EuroNight (EN 476) csak a lengyel határállomásig, Rzepinig közlekedik. A németországi szakaszon Rzepin és Berlin között pótlóbusszal utazhatnak.
  • A Berlinből 15-én és 16-án (hétfő és kedd este) Budapestre induló Metropol EuroNight (EN477) csak a lengyel határállomástól, Rzepintől közlekedik. A vonat a németországi szakaszon nem közlekedik.
  • A Budapestről 13-án, 14-én és 15-én (szombat, vasárnap és hétfőn) induló Kálmán Imre EuroNight (EN 462/236) stuttgarti vonatrésze nem közlekedik. A zürichi vonatrész Ausztrián belül terelve, Zell am See állomáson át közlekedik, ezért várhatóan 90 perces késéssel érkezik Zürichbe.
  • A 14-én, 15-én és 16-án (vasárnap, hétfőn és kedden) Stuttgartból Budapestre induló Kálmán Imre EuroNight (EN 237/463) stuttgarti vonatrésze nem közlekedik.
  • A 14-én és 16-án Zürichből Budapestre induló Kálmán Imre EuroNight (EN 467/463) Ausztrián belül terelve, Zell am See állomáson át közlekedik, ezért várhatóan 120 perces késéssel érkezik Budapestre.

A már korábban, május 11-ig megváltott, május 14-re, 15-re vagy 16-ra Németországba vagy Németországból visszaútra szóló menetjegyek díjmentesen visszaválhatók, erről bővebb információ a MÁV honlapján található.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!