Szexért cserébe írta fel a fogyáshoz is használt diabéteszgyógyszert a nyíregyházi orvos

2023. május 11. – 16:30

Másolás

Vágólapra másolva

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 43 éves budapesti nő ellen, valamint vesztegetés elfogadása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 48 éves nyíregyházi háziorvossal szemben, írja a police.hu.

A nyomozás adatai szerint a nő 2023. március 6-án felvette a kapcsolatot a háziorvossal, akinek szexuális szolgáltatását ajánlotta fel cserébe azért, hogy orvosi vényre felírjon neki egy fogyását elősegítő gyógyszert, amelyre ő nem jogosult, mivel azt cukorbetegek kezelésére alkalmazzák. Az orvos a nő ajánlatát elfogadta, és eleget tett a kérésének annak ellenére, hogy nem tartozott az ellátási körzetébe, valamint a kért gyógyszer felírására háziorvosként nem volt jogosult.

A gyógyszert – normatív támogatott formában – e-receptre felírta, amit 2023. március 7-én ki is váltottak. A nyomozók kutatást tartottak a nő budapesti lakásában, ahol megtalálták és lefoglalták az orvosi vényre kiváltott gyógyszert.

A rendőrök a nőt és a férfit gyanúsítottként kihallgatták, vallomást egyikük sem tett. Személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés nem történt, a büntetőeljárás alatt mindketten szabadlábon védekezhetnek.

A 2-es típusú cukorbetegség kezelésére használt, szemaglutidot tartalmazó készítményt a közelmúltban fogyás elősegítésére is használni kezdték olyanok is, akik nem szenvednek diabétesztől. Az új fogyókúrás trend is szerepet játszik abban, hogy készlethiány van számos, alapvetően cukorbetegeknek felírt gyógyszerből. A diabéteszdiéta először celebkörökben ütötte fel a fejét, de ma már egyre többen próbálkoznak lefogyni szemaglutidot tartalmazó készítményekkel anélkül, hogy a gyógyszert felírták volna nekik. A módszer olyannyira elterjedt, hogy sokan videókat is posztolnak róla, pedig a készítmény a nem cukorbetegeknél rendkívül kockázatos lehet. Arról nem is beszélve, hogy azok, akiknek készült, nem jutnak hozzá. Erről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!