Optimista a kormány, 4 százalék körüli gazdasági növekedést várnak jövőre

2023. május 11. – 11:44

Másolás

Vágólapra másolva

Gulyás Gergely az Origo kérdésére elmondta, inflációban a jegybankhoz vannak kötve, miután pedig ők jövőre 6 százalékos inflációt prognosztizálnak, amennyiben az infláció magasabb lesz ennél, akkor a nyugdíjak esetében például ennél nagyobb mértékű emelés kell majd törvényileg, és máshol is változtatniuk kell. Egyelőre óvatosan beszél végleges számokról, mert a végleges számokat akkor látják majd, ha benyújtották a költségvetést.

A kormány optimista, az idei nehézségek után egy komolyabb gazdasági növekedés lehetséges, 4 százalék körülivel számolnak.

Azt is elmondta, hogy az államadósság 70 százalék alá csökkenhet, ezt szeretnék elérni, és erre van is esély. Emellett arról is beszélt, hogy „mindig érdeklődéssel figyelem, amikor a nem hivatalos viszonyokat hivatalossá teszik”, jelen esetben azzal, hogy az amerikai nagykövetség konzultálást vár el egy általa médiumoknak kiírt pályázatban. Szerinte a demokraták eddig a baloldali pártoknak hirdettek ilyen pályázatokat, azoknak adtak pénzeket, annál egy fokkal jobb, ha médiumoknak adják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!