41 kordonbontót igazoltatott a rendőrség kedd reggel a Karmelitánál, feljelentést tesznek a résztvevők ellen

2023. május 9. – 16:01

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd reggel a Momentum több képviselője és aktivistái, valamint Hadházy Ákos független képviselő ismét lebontották a kordont a Karmelitánál. A rendőrök a be nem jelentett gyűlésen 41 főt, köztük több országgyűlési képviselőt igazoltattak – írja a Police.hu.

Ahogy arról beszámoltunk, a Momentum politikusai és aktivistái reggel vonultak fel a Karmelitához. A rendőröket meglepetésként érte a be nem jelentett akció, de nem akadályozták meg a kordon lebontását, és nem szólították fel távozásra a momentumosokat, csak igazoltatták őket.

Mint írják,

a gyűlés szervezőjével szemben szabálysértési feljelentést tesznek, a felvételek elemzését és a helyszíni szemlét követően a rongálásban résztvevők ellen szabálysértési vagy büntetőeljárást kezdeményeznek.

„A résztvevők az építési területet határoló kordonelemeket lehajlították, ledöntötték, összekötő tartóelemeket vágtak át” – írja a rendőrség.

A kedd reggeli kordonbontásról szóló videónkat itt tudja megnézni:

A Karmelitához nyolc óra körül megérkezett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is, aki szánalmasnak nevezte az ellenzéket. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke is elsétált a kordonbontók mellett. A Telexnek azt mondta: „Személy szerint sajnáltam ezt a maroknyi embert, reménytelen helyzetben lévő politikusok kétségbeesett erőlködésének tűnt, amit csináltak”. Később megérkezett az épülethez Orbán Viktor miniszterelnök is, őt viszont a Színház utca másik oldaláról vitték be.

A Momentum képviselői egyébként azt tervezik, hogy egész nap a Karmelitánál maradnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!