Az MTI nem adta ki a Momentum kordonbontásról szóló közleményét

2023. május 9. – 16:41

Másolás

Vágólapra másolva

Az MTI megtagadta a Momentum kordonbontásról szóló közleményének megjelentetését, amelyben a párt arról számol be, hogy Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője a lebontott kordonokhoz hív mindenkit, diákokat, pedagógusokat, szülőket – írta közleményben az ellenzéki párt.

A Momentum szerint a kordon annak a jelképe, hogy „a hatalom hogyan választja el az embereket a valóságtól és hogyan korlátozza a szabad sajtót”. Nem ez az első eset, hogy az MTI nem hozza le ellenzéki pártok közleményeit, a DK emiatt perelte is a távirati irodát, és meg is állapították, hogy a médiaszolgáltató szerződést szegett a közlést megtagadásával – írtuk korábban.

Reggel hétkor a Momentum negyven-ötven politikusa és aktivistája vonult fel a Karmelitához, ahol Orbán Viktor hivatala van. A párt országgyűlési képviselői, Hadházy Ákos és aktivistái lebontották a Karmelita mellett felállított kordonokat, a rendőröket meglepetésszerűen érte az akció.

A rendőrök nem akadályozták meg a kordon lebontását, és nem szólították fel távozásra a momentumosokat, csak igazoltatták őket. A képviselők azt tervezik, hogy egész nap ott maradnak, és őrzik a kordonokat.

A Karmelitába megérkezett Orbán Viktor és Semjén Zsolt is. Semjén szánalmasnak nevezte az ellenzéki képviselőket. Orbán sajtófőnöke szerint pedig „reménytelen helyzetben lévő politikusok kétségbeesett erőlködése” az akció.

Videónk a délelőtti megmozdulásról:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!