Páncélozott katonai menetoszlop halad át hétfőn az Alföldön

2023. május 8. – 05:47

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn technikai átcsoportosítást hajt végre az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár Debrecen és Táborfalva között, ezért megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani a Debrecen – M35 autópálya – 4-es főút – M4 autópálya – 405-ös számú út – M5 autópálya – Örkény – Táborfalva útvonalon.

Közleményében a Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy „a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól”.

Emlékeztetnek arra, hogy a zárt katonai menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását kísérőjárművek biztosítják. Kérik a sofőröket, hogy a menetoszlop közelében az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények fokozott figyelembevételével közlekedjenek. Emellett ígérik, hogy próbálják a vonulással „az állampolgárok nyugalmát a lehető legkisebb mértékben” megzavarni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!