Hodász András: A kormánykritikus papok nem szólalnak meg, a kormányt támogatókat meg kitüntetik

2023. május 5. – 08:34

Másolás

Vágólapra másolva

„A hazai egyházi hierarchia nem mer konfliktusokat vállalni a hatalommal. A konfliktuskerüléstől viszont a konfliktus nem múlik el, hanem máshol jelentkezik” – mondta a Magyar Hang nyomtatott számának adott interjújában Hodász András volt plébános. Szerinte a kormánykritikus papok nem szólalnak meg, mert „láthatták, hogy mit kapok én, a kormányzatot kritizálva hogyan viszem vásárra a bőrömet”.

„És azt is, hogy hozzám képest mit kap Bese Gergő atya a kormány melletti agitációjáért. Vagy az az atya, aki durva orosz propagandát nyom saját online felületén. Őt idén március 15-én tüntette ki a köztársasági elnök. A kormánykritikus papok ezért hallgatnak, miközben a kormányt támogatókat a világi hatalom látványosan bátorítja” – idézte a lap nyomtatott számában megjelent interjúból Hodászt a 444.hu.

A volt plébános beszélt arról is, hogy az egyházak ingyen birtokukba vehetnek általuk üzemeltetett, de önkormányzati tulajdonú intézményeket, Hodász szerint ebben a témában úgy viselkedik most az egyház, mint a hatalom 1945 után, amikor elvették az ingatlanokat.

Az egyház veszi el sebeket okozva mások ingatlanát

– mondta.

Hodász András korábban a budapest-angyalföldi Szent Mihály-plébánia plébánosa volt, tavaly szeptemberben saját kérésére mentett fel a papi szolgálatok alól Erdő Péter bíboros. Hodász korábban a Papifrankó című YouTube-csatornáról vált ismertté, de most kávézóban is dolgozik.

Hodász Andrással korábban a Telexen videós interjút készítettünk, miután bejelentette, hogy kamaszkorában többször szexuálisan zaklatta egy pap. Az interjút itt nézheti meg újra:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!