Hadházy Ákos: Egy volt gazdasági főnyomozót vettek őrizetbe a rendőrök a szerdai tüntetés után

2023. május 4. – 15:34

Másolás

Vágólapra másolva

Hadházy Ákos a Facebookon írt arról, hogy Csőgör Péter volt rendőrtisztet, gazdasági főnyomozót vették őrizetbe a rendőrök a szerda esti tüntetés után. A képviselő szerint Csőgört hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt tartják bent.

Hadházy telefonon beszélt a volt főnyomozóval, aki elmondta, átvitték egy kórházba, majd amikor visszaszállították, közölték vele, hogy fogdába viszik. „Mivel akkor még nem biztosítottak kirendelt ügyvédet, a fogdába helyezés hivatalos közléséig kommunikálhattunk” – írta Hadházy.

Az előállított tüntetőket a TASZ jogászai segítették, akik a csütörtök délután kettőkor kezdődő gyanúsítotti kihallgatáson is részt vesznek.

Csőgör a gazdasági bűncselekmények szakértőjeként került a a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) ellenőrző bizottságába. Csőgör 2018-ban tett feljelentést hűtlen kezelés és pénzmosás gyanúja miatt Bátorfi Béla, az MTSZ akkori elnöke és üzlettársa, Szűcs László ellen. Bátorfi Orbán Viktor miniszterelnök fogorvosaként is ismert. Csőgör több vitatott ügyet is feltárt a szövetségben, cserébe 19 pert kapott a nyakába, erről ebben a cikkben írtunk bővebben.

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtök délelőtt közölte, hogy nyomozás indult a Karmelitánál szerda este történt, rendőrök elleni támadás miatt. Az ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoz, egy embert őrizetbe vettek.

Kerestük a Budapesti Rendőrfőkapitányságot, hogy valóban Csőgör-e az őrizetbe vett személy, de azt a választ kapunk, hogy az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény alapján nem áll módjukban válaszolni.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint nem a tüntetők, hanem a rendőrök követtek el súlyos erőszakot. A jogvédő szervezet szerint a rendőrség minden felelősséget a tiltakozókra hárít.

A tüntetésről szóló videós összefoglalónkat itt láthatják:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!