Jegyző volt a bűnöző polgármester mellett, maga is törvényt sértett, most állást kapott a belügynél

2023. május 3. – 13:21

Másolás

Vágólapra másolva

Április eleje óta a Belügyminisztériumban dolgozik Major Ágnes, Méhkerék volt jegyzője – írja a 24.hu Gurmai Zita a parlamentben feltett kérdésére hivatkozva. Major Ágnes korábban jogsértő módon nem volt hajlandó érdemben válaszolni a Magyar Narancs egy közérdekű adatigénylésére.

A történet ott kezdődött, hogy Tát Margit méhkeréki polgármestert jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték költségvetési csalás vádjával. A polgármester erre lemondott, majd a polgármesteri hivatal visszavette őt ugyanoda dolgozni. A Magyar Narancs ekkor próbálta meg közérdekű adatigényléssel kideríteni, mennyit kereshet Tát, de Major Ágnes erre nem válaszolt érdemben. Az ügybe végül a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság avatkozott be az adatigénylőnek igazat adva, ami miatt végül kiderült, hogy Tátot bruttó 750 ezer forintért vették vissza az önkormányzathoz.

Tátot azóta újraválasztották, így ismét ő Méhkerék polgármestere. Gurmai Zita kérdésére Rétvári Bence nem árulta el, hogy Major Ágnes milyen pozíciót kapott a belügynél.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!