Lakott település határában sétál egy anyamedve a bocsával Nógrádban

2023. május 3. – 11:13

Másolás

Vágólapra másolva

Egy anyamedvét és két év körüli bocsát rögzítette egy vadásztársaság által működtetett vadkamera Lucfalva határában kedden.

A vadkamera felvételét sajnos az önkormányzattól nem tudtuk elkérni, azonban azt megtudtuk, hogy egyelőre a település lakóit még nem figyelmeztették plakátokon a veszélyre.

A szomszédos Sóshartyán polgármestere, Tóth Gabriella a Facebook-oldalán azonban már tájékoztatta a lakosságot. Mint bejegyzésében írta, Lucfalva és Sóshartyán külterülete határos, a medvék átmehetnek oda is, ezért mindenkit arra kér, hogy legyen nagyon óvatos, nehogy tragédia történjen.

Egyelőre nincs információnk arról, hogy a hatóságokat értesítették-e a medvékről, illetve keresik-e őket a Bükki Nemzeti Parki Igazgatóság szakemberei. Amint választ kapunk kérdéseinkre, frissítjük a cikket.

Frissítés: A Nógrád vármegyei rendőr-főkapitányság megkeresésünkre azt közölte, hogy hozzájuk „május hónapban medve észleléssel kapcsolatosan bejelentés nem érkezett. Amennyiben hatóságunkhoz ilyen tárgyú bejelentés érkezik, munkatársaink haladéktalanul tájékoztatják a megyei fővadászt, aki a szükséges intézkedéseket megteszi.”

Legutóbb Boldva település határában a Sajó-folyó mellett észleltek barna medvét. Az elmúlt években többször is áttévedt Magyarország északi részére Szlovákiából egy-egy példány. Nem véletlenül adott ki a Bükki Nemzeti Park egy tájékoztatást arról, hogy mit kell csinálni abban az esetben, ha valaki valóban medvével találkozna.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!