A Yale-en tanul tovább Szepesi Mór, akit több amerikai topegyetemre is felvettek

2023. május 2. – 09:44

Másolás

Vágólapra másolva

A Yale Egyetemen tanul tovább Szepesi Mór, a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola végzős diákja, akit Magyarországról felvettek volna olyan amerikai topegyetemekre is, mint a Princeton és a Columbia. Szepesi Mórnak május 1-jéig kellett eldönteni, hogy melyik egyetemet választja, lapunknak azt mondta: a végén csak egy megérzés döntött a Yale és a Princeton között.

Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

„A Yale-en nagyon jó lehetőség van arra, hogy aki alapképzésen tanul, az is akár Nobel-díjas professzorokkal tudjon személyesen konzultálni. A Columbián meg más nagyobb egyetemeken erre nincs feltétlen lehetőség, csak azoknak, akik már nem alapképzést végeznek. Másodszor, azt is néztem, hogy milyen külföldi program lehetőségek vannak, mert fél évet szeretnék eltölteni Ázsiában. A Yale-en van a legtöbb lehetőség különféle országokban, például Szingapúrban közgazdaságtant tanulni”

– indokolta meg döntését a Telexnek Szepesi Mór. Szerinte a Yale-en jó a közösségi élet is a kampuszon: „Amikor jelenlegi diákokkal beszéltem, egyértelművé vált, hogy ott a tanuláson kívül is rengeteg lehetőség van, amik miatt élvezetes lehet az elkövetkezendő négy év.”

Szepesi Mór már óvodáskora óta angolszász intézményekben tanult, alapító tag volt az iskolája vitaklubjában, önkénteskedett Szenegálban, és évekig volt a diáktanács elnöke. A 17 éves fiatalnak meggyőződése, hogy a vitakultúrát fejleszteni kell Magyarországon. A Telexnek korábban azt mondta: a kint megszerzett tudást szeretné majd hazahozni Magyarországra. A végzős magyar diákkal készült teljes interjúnkat itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!