„Le kéne venni a röhögős fejet” – egy szmájli miatt hívatta a közmunkást az irodájába Nyírmártonfalva polgármestere

2023. május 2. – 20:54

Másolás

Vágólapra másolva

Telefonon vonta kérdőre, majd az irodájába hívatta a nyírmártonfalvi fideszes polgármester azt a szociális gondozóként, közmunkásként dolgozó nőt, aki egy nevetős szmájlit rakott a Facebookon egy ismerőse képe alá, amin a fák nélküli lombkoronasétány volt látható. Az RTL Híradója szerint a nő úgy érezte, hogy a polgármester kirúgással fenyegeti, ezért felvételt is készített a beszélgetésekről. A polgármester nem akart nyilatkozni az ügyről, majd azt mondta: belső vizsgálat indult a nő ellen, mert nem jól dolgozik.

Nyírmártonfalva arról lett híres az egész országban, hogy itt épült meg Filemon Mihály polgármester földjén 60 millió forintos uniós támogatásból az a lombkoronasétány, ami körül teljesen kivágták az erdőt, így az egész projektnek semmi értelme. A negatív értelemben vett turistalátványosságot egy szociális gondozóként dolgozó helyi nő ismerősei is meglátogatták húsvétkor, és erről képeket is posztoltak a Facebookon. A képet a nő is viccesnek találta, ezért egy nevetős szmájlit nyomott rá.

Húsvét vasárnap este aztán felhívta őt a polgármester. A nő felvételt készített a beszélgetésről. Ezen a polgármester azt mondja neki:

„Le kéne venni a röhögős fejet.”

A polgármester ezután azt mondja a nőnek, hogy kedden menjen be az irodába, és

„egy picit gondolkozzál, jó, hogy mit csinálsz.”

A nő szerint ez fenyegető volt, ezért a keddi találkozót is rögzíteni akarta, azonban a polgármester követelte, hogy tegye a telefonját az asztalra. Mikor a nő ezt többször is megtagadta, a polgármester azt mondta: mindent megbeszéltek, és küldeni fogja a papírokat.

Akkor úgy gondolta, a polgármester a felmondásáról beszél, viszont azóta sem kapott ilyen papírokat. Az esetről készült hangfelvételeket először Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hozta nyilvánosságra.

Filemon Mihály telefonon azt mondta az RTL-nek, hogy nem akar nyilatkozni, mert belső vizsgálat folyik. Ez elmondása szerint azért indult, mert a nő nem látja el jól a munkáját. Azt ígérte, hogy ha a vizsgálatnak vége, tájékoztatni fogják a közvéleményt. A hangfelvétellel kapcsolatos kérdésekre nem válaszolt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!