A Bazilikánál már gyűlik a tömeg

2023. április 28. – 16:02

Másolás

Vágólapra másolva

Helyszíni tudósítónk szerint körülbelül 1000 ülőhely lehet a Bazilika előtti téren. A Bazilikát teljesen körbekordonozták, az érdeklődők fémdetektoros kapun keresztül léphetnek be a helyszínre.

A hivatalos program szerint a pápa 17 órakor érkezik meg a Bazilikába, ahol egyházi személyekkel – papokkal, diakónusokkal, papnövedékekkel és lelkipásztorokkal találkozik, utána pedig beszédet mond. A meghirdetett közös várakozás és rózsafüzér imádság már korábban, 16 órakor megkezdődik. A Bazilikában tett látogatásával véget is ér Ferenc pápa pénteki programja.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Egy idős hívő arról beszélt kollégánknak, hogy „elég idős vagyok már ahhoz, hogy ne tudjam így hetvenen bőven túl, mikor látok utoljára pápát”. Voltak, akik szerint az ifjúságról szól a pápalátogatás. Azt is látják, hogy az egyházban megjelent a politika és a gyűlölet is, ami nem jó, mert a fiatalság emiatt fordul el a templomoktól.

Többen fájlalták, hogy két éve, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson csak átrohanóban volt a pápa. „Sokan ezért akkor rossz szájízzel távoztak a kongresszusról. Nekik ez hiányzott, mint most, hogy emberekkel legyen.” Tudósítónk találkozott olyan érdeklődőkkel is, akik már dél körül kijöttek a Bazilikához, mert féltek, hogy sokat kell majd sorba állni.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!