Kiderült, milyen ajándékokat kapott Ferenc pápa

2023. április 28. – 14:21

Másolás

Vágólapra másolva

Az MTI beszámolójából kiderül, hogy milyen ajándékokat kapott Ferenc pápa a Sándor-palotában tett látogatása során. Novák Katalin köztársasági elnök egy gyermekművészeti albumot adott a pápának, ami magyar gyerekek, fiatalok bibliai témájú alkotásaiból készült.

Egy különleges rózsatöveket is kap a pápa a Szent Erzsébetről elnevezett rózsafajtából, amit egy erdélyi magyar, Márk Gergely nemesített. „Árpád-házi Szent Erzsébetet a pápa szülőföldjén, Argentínában Magyarországi Szent Erzsébet (Santa Isabel de Hungría) néven ismerik, akinek a kezében a legenda szerint a kenyerek rózsává változtak” – írta korábban az ajándékról Facebook-oldalán Novák.

Egy andocsi Mária-kegyruhát is kapott az egyházfő. Novák elmondása szerint egy korábbi látogatása során az andocsi hívek azt kérték tőle, hogy adja át ajándékukat Ferenc pápának, aki a templomot bazilika minor rangra emelte.

Az ajándékok között volt még egy Magyarországot bemutató, a Szent Koronáról szóló díszkötet, valamint az Alaptörvény díszpéldányát is bemutatta a köztársasági elnök a pápának.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!