Magánmentővel vitték be a börtönbe Galambos Lajost

2023. április 26. – 11:52

Másolás

Vágólapra másolva

Délelőtt 10 órakor megkezdte három és fél éves börtönbüntetését Galambos Lajos. Ügyvédje a Telexnek azt mondta, hogy Lagzi Lajcsit egészségi állapota miatt magánmentő szállította a Közép-Dunántúli Büntetés-végrehajtási Intézetbe, Baracskára.

Galambos Lajos ügye még 2015 szeptemberében indult, akkor tartóztatták le feleségével együtt, akitől később elvált, és akit később bűncselekmény hiányában felmentettek. A zenészt vesztegetés, valamint áram, víz és gáz lopásában találták bűnösnek. Saját birtokán és egy tatai lakóparkban is illegálisan vételezett energiát.

A zenész január 30-án egészségügyi állapotára, gyógyíthatatlan tüdőbetegségére hivatkozva nyújtott be halasztási kérelmet, ezért február 15-én nem kezdte meg büntetését Kecskeméten. A bíróság első fokon március 11-én döntött a halasztási kérelemről, ekkor elutasították azt, ami ellen fellebbeztek. Ügyvédje, Csontos Zsolt akkor arra alapozta a fellebbezésüket, hogy elmaradt Lajcsi állapotának személyes vizsgálata.

A bíróság végül jogerősen elutasította Lagzi Lajcsi halasztási kérelmét, ezért már akkor kiderült, hogy börtönbe kell mennie.

Galambos Lajos eddig már 125 napot töltött előzetesben, ezért a rá kirótt büntetésből azt az időszakot levonják, jó magaviselettel bízhat enyhítésben, és akár egy év után is szabadulhat.

Lajcsi életét és az ügyét ebben a cikkben mutattuk be részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!