Jogerősen elutasították Lagzi Lajcsi halasztási kérelmét, börtönbe kell mennie

2023. április 13. – 12:48

Másolás

Vágólapra másolva

Helyben hagya a másodfokú bíróság az elsőfokú döntést, amely elutasította Lagzi Lajcsi halasztási kérelmét a börtönbe vonulást illetően, így most már jogerős, hogy a zenésznek börtönbe kell vonulnia – tudta meg a 24.hu a Budapest Környéki Törvényszéktől.

Lagzi Lajcsi ügye még 2015 szeptemberében indult, akkor tartóztatták le feleségével együtt, akitől később elvált, és akit később bűncselekmény hiányában felmentettek. A zenészt vesztegetés, valamint áram, víz és gáz lopásában találták bűnösnek. Saját birtokán és egy tatai lakóparkban is illegálisan vételezett energiát.

Lagzi Lajcsi január 30-án egészségügyi állapotára, gyógyíthatatlan tüdőbetegségére hivatkozva nyújtott be halasztási kérelmet, ezért február 15-én nem kezdte meg büntetését Kecskeméten. A bíróság első fokon március 11-én döntött a halasztási kérelemről, ekkor elutasították azt, ami ellen fellebbeztek. Ügyvédje, Csontos Zsolt szerint arra alapozzák a fellebbezésüket, hogy elmaradt Lajcsi állapotának személyes vizsgálata.

Galambos behívási parancsa most már a jogerős döntés után bármikor megérkezhet. A zenész márciusban Hajdú Péter Youtube-on futó Frizbi című műsorában kifejtette, hogy gyógyszereket szed, a birtokáról a tatabányai kórház sürgősségi osztályára vitték március elején, mert rosszul lett.

Lajcsi 125 napot töltött már előzetesben, ezért a rá kirótt büntetésből azt az időszakot levonják, jó magaviselettel bízhat enyhítésben, és akár egy év után is szabadulhat.

Lajcsi életét és az ügyét ebben a cikkben mutattuk be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!