Orbán Viktor: Külön elismerés illeti a tanárokat, akik időt és fáradságot nem kímélve egyengetik diákjaik útját

2023. április 24. – 11:02

Orbán Viktor: Külön elismerés illeti a tanárokat, akik időt és fáradságot nem kímélve egyengetik diákjaik útját
Orbán Viktor miniszterelnök, Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a 16. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján a fővárosi Hungexpón 2023. április 24-én – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Van néhány tulajdonság, aminek közösnek kell lennie a diákokban, oktatókban és a miniszterelnökökben: ezek a kíváncsiság, kreativitás, kitartás, együttműködés, mondta Orbán Viktor hétfőn a Szakma Sztár Fesztiválon a Hungexpon, amit a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezett azért, hogy vonzóvá tegye a szakmatanulást a gyerekeknek.

A miniszterelnök nem sokkal azután beszélt tanulóknak, hogy pár órával korábban diákok, pedagógusok, politikusok ülősztrájkoltak a Belügyminisztérium épülete előtt. Napközben pedig országszerte sztrájkolnak közoktatásban és a szakképzésben dolgozó pedagógusok, ezzel tiltakoznak a bevezetni tervezett státusztörvény ellen.

Orbán beszédében azt mondta, „a magyar közéletben szokás leminősíteni és szapulni az iskoláinkat és az iskolarendszerünket, persze, lehetne jobb is, és van is mit javítani rajta”, de lebecsülni azért nem szabad.

„A diákok sikere itthon és a nemzetközi mezőnyben egyben a magyar oktatás dicsérete is, és ebben külön elismerés illeti a tanáraikat, akik időt és fáradságot nem kímélve egyengetik diákjaik útját”, mondta Orbán.

Ezután arról beszélt „csak akkor boldogul Magyarország, ha itt mindenki dolgozik, és jól dolgozik”, az pedig aligha véletlen, hogy Jézus is ács volt. Szerinte a kormány folyamatosan megújítja a szakképzést, évek óta egyre többen jelentkeznek szakképzésekre a diákok közül, a tanulmányi eredményeik is javulnak. Tíz általános iskolásból hat szakképzésre megy tovább, legnépszerűbb iskola a technikum, sorolta Orbán.

Kitért arra is, hogy szerinte a mai magyaroknak már nem kell elmenniük nyugatra, mert „itthon már együtt vannak jelen a nyugati és keleti cégek a magyar vállalkozásokkal”. Bár jó dolog körülnézni a nagyvilágban, mindig érdemes hazajönni, mert „itt kell boldogulnod, csak itt van magyar jövő”.

Ezután köszönetet mondott, „hogy minden, a magyar szakképzésben tiszta szívvel és odaadóan dolgozó pedagógus, mentor, szakértő munkatárs áldozatos munkát végzett az elmúlt években”. Orbán a sztrájkról és a tiltakozásokról nem ejtett szót a rövid beszédében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!