50 milliós támogatást nyert az Európa Kulturális Fővárosa igazgatósági tagjának testvére

2023. április 20. – 17:04

Másolás

Vágólapra másolva

A Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozat egyik rendezője úgy nyert 50 millió forint támogatást nyert, hogy a pályáztató Veszprém-Balaton 2023 Zrt. igazgatóságának egyik tagja és a nyertes cég egyik tulajdonosa testvérek – írja a Magyar Narancs.

A lap azt írja, hogy a nyertes Baluwa Balatoni Strandsport Kft. a támogatást arra nyerte el, hogy júniusban Balatonalmádiban megrendezze a háromnapos B.E.A.T. Balaton’s Extreme Art and Treasure fesztivált. Azonban

a pályázati támogatást gondozó Veszprém Balaton 2023 Zrt. igazgatóságának tagja, Kanyó Emese és a támogatást elnyerő Baluwa Kft. résztulajdonosának, Kanyó Bálintnak az édesanyja ugyanaz a személy

– írja a Magyar Narancs. A cégnyilvántartás szerint a testvéreknek még a lakcíme is egyezik. A Baluwa alapító tagjai között még nem volt ott Kanyó Bálint, viszont a céget – aminek ekkor még nullaforintos árbevétele volt – 2022 novemberében harmadmagával megvásárolta. Testvére, Kanyó Emese épp egy hónappal korábban lett a Veszprém Balaton 2023 Zrt. igazgatóságának tagja.

A Magyar Narancs azt írja, hogy a balatonalmádi képviselő-testület nemrég arról döntött, hogy „a turizmussal kapcsolatos kötelező közfeladatának ellátása érdekében” több dologgal is támogatja a nyertes céget. Többek közt közterületi díj fizetése nélkül használatba vehetnek két ingatlant, színpadelemeket biztosítanak, négy önkormányzati faházat ingyenes használatra kölcsönadnak, illetve kedvezményesen, egymillió forintért bérelhetik a Wesselényi strandot is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!