Szita Károly tiszteletlennek tartja, hogy az Európai Bizottság elnöke csak fél év elteltével válaszolt a levelére

2023. április 19. – 21:31

Másolás

Vágólapra másolva

Szita Károly elégedetlen az Európai Bizottság elnökének válaszával, Kaposvár fideszes polgármestere szerint „tiszteletlen, elszomorító és felháborító” választ kapott Ursula von der Leyentől – írja az MTI.

Szita még tavaly ősszel, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnökeként küldött levelet Von der Leyennek, amelyben az uniós szankciós politika megváltoztatását kérte a bizottság elnökétől, valamint azt, hogy tegyék elérhetővé Magyarország számára a felzárkózási és helyreállítási alap forrásait.

Kaposvár polgármestere szerdán sajtótájékoztatót tartott a témában, ahol azt mondta, tiszteletlenségnek tarja, hogy Von der Leyen fél év elteltével válaszolt csak. Szerinte a levél tartalma „elszomorító és felháborító, mert semmibe veszi hétmillió ember akaratát, az őket képviselő önkormányzatok véleményét” – mondta.

Szita Károly szavai szerint az Európai Bizottság elnökének válaszában az áll, hogy „Brüsszel szerint a szankciók jók, azokat fenn akarják tartani, és megértik ugyan a jelenlegi magas energiaárakkal kapcsolatos aggályainkat”, de ezt a problémát „oldjuk meg mi magunk”.

„Ez több mint cinikus, mert a baj okozói nem mi vagyunk, hanem kaptuk, viszont az elszenvedői a városokban és a falvakban élő magyar állampolgárok”

– mondta az MJVSZ elnöke, aki szerint „mára kiderült, hogy Brüsszelre nem számíthatunk”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!