11 év fegyházat kapott a 6 éves nevelt lányát szexre kényszerítő, gyerekeit bántalmazó férfi

2023. április 17. – 12:11

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Törvényszék 11 év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki 6 éves nevelt lányával szexuális kapcsolatot létesített, majd éveken át fenntartott azt, gyerekeit többször bántalmazta és veszélyeztette, élettársát pedig bántalmazta. A most 42 éves férfit 10 évre a közügyektől is eltiltották, és véglegesen eltiltották minden olyan foglalkozástól és egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi, vagy befolyási viszonyban állna, írta a Fővárosi Fellebviteli Főügyészség.

A férfi 2004-ben létesített élettársi kapcsolatot egy Budapest XVII. kerületében lakó nővel, akivel egy háztartásban élt annak két kiskorú gyerek és férfi rokonai. A férfi a társát, a velük élő gyermekeket és a háziállatokat is rendszeresen bántalmazta a gyerekek szeme láttára. Az élettársi kapcsolatból egy közös gyerek is született, de a munkanélkülivé vált és otthon tartózkodó férfi az ő gondozását is elhanyagolta.

2005 tavaszán a férfi az élettársa 6. életévét be nem töltött lányával szexuális kapcsolatot létesített, amelyet éveken keresztül a gyermekre gyakorolt nyomással, alkalmanként büntetéssel fenyegetve, deviáns vágyai kiélésére fenntartott. A vádlott a gyerekek jelenlétében többször nézett felnőtt filmeket és végzett önkielégítést is.

A Fővárosi Törvényszék a vádlottat bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés, illetve szexuális visszaélés bűntetteiben, továbbá 3 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott indítványával a jogi minősítés kiegészítése mellett, súlyosabb tartamú – fegyház fokozatú – szabadságvesztés kiszabását kezdeményezte a védelmi fellebbezések egyidejű elutasításával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!