A főváros 4 milliárd forintért árulja a Rác Hotelt

2023. április 17. – 13:59

Másolás

Vágólapra másolva

Eladásra vagy bérbeadásra is kínálja a főváros a budai Rác Hotelt, ennek a bevételéből nyitna újra a hotelhez tartozó Rác fürdő, írja a Hvg.hu.

A főváros korábbi nyilatkozatai szerint a hotellel kapcsolatban hosszú távú bérbeadásban gondolkoztak, most azonban a Rác Hotel felkerült a főváros, pontosabban a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) ingatlanhirdetései közé. A főváros, valamint a BFVK két pályázatot futtat a Rác Hotellel, egyet értékesítésre, egyet pedig hosszú távú bérbeadásra és üzemeltetésre. Meglátjuk, melyikre reagál a piac – idézi Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szavait a lap.

A BFVK minimum 4 milliárd forint (plusz áfa) áron hirdeti a hotelt, amihez egy 3,4 ezer négyzetméteres területrész földhasználati joga is jár. Utóbbiért legalább évi 66,4 millió forint (plusz áfa) földhasználati díjat várnak.

Az eladásból befolyt összeget pedig a főváros arra szeretné fordítani, hogy a Rác fürdő újranyithasson. A 2009 óta készenlétben álló fürdőt 2021 májusában vásárolt meg a főváros fürdő cége 5,1 milliárd forintért.

A főváros azért is próbálkozik olyan önkormányzati ingatlanok értékesítésével, mint a Rác Hotel, mert az önkormányzatnak vészesen fogynak a tartalékai, ahogy arról a főpolgármester, Karácsony Gergely és Kiss Ambrus is beszélt egy április 13-i sajtótájékoztatón. A múlt csütörtöki tájékoztatón az is elhangzott, hogy a főváros fizetésképtelenné válhat nyárra, amit az önkormányzat egy túlélőprogrammal próbál megakadályozni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!