Sorosozással, présemberezéssel kezelte a helyi kormányközeli média Pressman pécsi látogatását

2023. április 17. – 15:59

Gűth Ervin
Pécsi tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

David Pressman amerikai nagykövet hétfőn Pécsre látogatott. A programban egyetlen sajtónyilvános esemény szerepelt: a Nemzeti Virológiai Kutatólabor felkeresése. Ide előbb beengedték a médiát, majd a nagykövet érkezése előtt nem sokkal inkább mégis távozásra kérték az újságírókat.

David Pressman amerikai nagykövet és Miseta Attila, a PTE rektora – Fotó: Gűth Ervin / Telex
David Pressman amerikai nagykövet és Miseta Attila, a PTE rektora – Fotó: Gűth Ervin / Telex

Dr. Miseta Attila, a PTE rektora, valamint dr. Jakab Ferenc, a Virológiai Nemzeti Laboratórium (VNL) vezetője a Szentágothai János Kutatóközpont előtt fogadta a diplomatát, de a látogatás tárgyáról hivatalos információink – a fenti körülmények miatt – már nincsenek. Ugyanakkor úgy tudjuk, hogy a nagykövet a VNL munkatársainak mondott köszönetet a koronavírus-járvány során végzett munkájukért.

Az amerikai nagykövet Baranyába látogatva a délelőtt folyamán először Keszüben találkozott a település polgármesterével, valamint Mellár Tamás ellenzéki képviselővel. Később a pécsi Emberség Erejével Alapítvány munkatársai fogadták.

A helyi és az országos Fidesz-közeli média már múlt héten ráhangolódott a nagykövet látogatására, de a hétfői címadóverseny legnagyobb alkotását a KESMA-hoz tartozó bama.hu – Baranya vármegyei hírportál vitte el: „A Soros-közeli Emberség Erejével Alapítványt is felkereste a Présember”. Nem csak a média, helyi fideszes politikusok is szükségét érezték a megszólalásnak. Egy rögtönzött „online tájékoztatón” a városházi képviselők leginkább azt nehezményezték, hogy velük nem találkozik az amerikai diplomata.

A cikk szerzője a Pécsről szóló Mecseki Müzli hírlevél szerkesztője.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!