A lombkoronasétány kivizsgálását kéri a nemrég létrehozott korrupcióellenes hatóságtól a Transparency

2023. április 11. – 16:23

A lombkoronasétány kivizsgálását kéri a nemrég létrehozott korrupcióellenes hatóságtól a Transparency
A híres lombkoronasétány Nyírmártonfalván – Fotó: RTL.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Folytatódik a lombkoronasétány-ügy: a nemrég létrehozott állami korrupcióellenes hatósághoz fordult a Transparency International Magyarország a 60 millió forint uniós támogatásból épült lombkoronasétány miatt, ami körül az egész erdőt tarra vágták. A civil szervezet kivizsgálási kérelmet nyújtott be az Integritás Hatósághoz, szerintük ugyanis arra lehet következtetni, hogy az EU-s forrásokból megvalósuló projektek kiválasztása során „rendszerszintű hibák” fordulnak elő, írja az RTL.hu.

Ezt arra alapozva állítják, hogy nemcsak Nyírmártonfalván épült uniós pénzből lombkoronasétány, hanem fideszes politikusok magánerdeiben is.

Nyíradonyban rögtön kettő is: az egyik Tasó Lászlóé, a másik Tasi Sándoré. Tasó a Fidesz hajdú-bihari országgyűlési képviselője, míg Tasi Sándor a Fidesz megyei alelnöke.

A Transparency International Magyarország furcsállja, hogy Tasó László és Tasi Sándor ugyanazon napon kaptak uniós támogatást a lombkoronasétányokra, amelyek ráadásul ugyanazon a településen épültek meg, így a projektek kiválasztása során „értelmetlennek, illetve szükségtelennek tűnő beruházások jutnak közpénzből finanszírozott támogatáshoz.”

Korábban az ügyet kirobbantó Hadházy Ákos független képviselő és Donáth Anna momentumos EP-képviselő az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordult a nyírmártonfalvai lombkoronasétány miatt.

Szintén Hadházy szúrta ki, hogy a híres lombkoronasétány közelében EU-s pénzből épült vágóhíd is, de ma már senki nem használja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!