Mérföldkő: indulnak a Telex podcastjai

2023. április 9. – 07:23

Mérföldkő: indulnak a Telex podcastjai

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy öröm nekünk, telexeseknek, hogy nem egy, hanem rögtön négy mérföldkövet tudok bejelenteni: ezentúl ugyanis nemcsak olvashatnak és nézhetnek, hanem hallgathathatnak is szuper tartalmakat nálunk!

Húsvét után, április 11-én kedden ugyanis egyszerre négy podcastunk indul el. Mostantól napi szinten találkozhatnak új epizódokkal négy különböző sorozatunkból.

Közéleti, bűnügyi, gasztronómiai és zenei podcastokat indítunk, hallgassátok meg a Témát, a Nyomozót, az Ízfokozót és az Aftert!

És ez természetesen még csak a kezdet, mostantól folyamatosan érkeznek majd az új műsorok a legkülönbözőbb témakörökben.

De milyen podcastokkal kezdünk?

A Téma Brückner Gergővel a Telex közéleti podcastja, amelyben hétről hétre, péntekenként a legfontosabb politikai, gazdasági kérdéseket dolgozzuk fel. A műsorban egyrészt mi, telexesek beszéljük majd át a témákat, másrészt pedig az adott terület döntéshozóit vagy neves szakértőit kérdezzük. Az első műsorunk vendége rögtön Lázár János építési és közlekedési miniszter lesz. Mivel mindenben van politika, természetesen átbeszéljük az aktuális történések politikai következményeit is, ilyenkor én is csatlakozom Brückihez, és persze megkérdezek tőle mindent, amit nem értünk meg rögtön a gazdaságból.

A Telex After Sajó Dáviddal a Telex könnyűzenei és popkulturális műsora, amely minden héten csütörtökön jelenik meg. Ebben a podcastban a múlt, a jelen és a jövő legérdekesebb zenekaraival, jelenségeivel, albumaival és előadóival foglalkozunk. Interjúk, elemzések, zeneajánlók és hatalmas megfejtések minden héten.

Az Ízfokozóban arról lesz szó, mi miért ízlik nekünk? Mit miért főzünk és eszünk egy hétköznapi konyhában és egy étteremben? Hogyan alakult át az ételekhez való viszonyunk? Szubjektív gasztronómiai beszélgetések receptek és nyálcsorgató ételek látványa nélkül, vendéglátós és hétköznapi szemmel: minden, amiről a mai modern gasztrotartalmakban nincs szó. Műsorvezetők Ács Bori, a Telex gasztroújságírója és Keve Márton szakács (101 Bistro) lesznek, a podcast pedig keddenként jelenik meg hetente. A podcast indulásával egyidőben elindul a Telex Gasztro Facebook- és Insta-oldala is.

A Telex Nyomozó podcast a szerepjátékos gyilkosságként elhíresült valódi bűnügyet, az utóbbi évtizedek egyik legfurcsább és legkülönlegesebb esetét mutatja be. Tökéletesnek szánt gyilkosságról van szó, ahol az elkövetők elszámították magukat, vagy két, ártatlanul elítélt férfiról? Janecskó Kata és Munk Veronika true crime műsora igazi kuriózum, nyolc hónap újságírói munka, több mint ötven órányi felvett interjú áll mögötte, a rendező Fazakas Péter, a zeneszerző-sound designer Tövisházi Ambrus, a narrátor Nagy Zsolt színművész.

Megszólal benne számos szakértő és az ügy összes fontos érintettjével az elítéltektől kezdve az első csont megtalálóján és az ügyészségen át az áldozat édesanyjáig. Jártak börtönökben és egy pilisi barlangnál, telefonáltak Izraelbe és Hollandiába. Mi kell ma ahhoz Magyarországon, hogy valaki 15 évet kapjon előre kitervelt emberölésért? Kiderül a hétfőnként jelentkező podcastsorozatunkból, amelyet rendszeres támogatóink előre egyben is meghallgathatnak.

Podcastjainkat az indulás után meghallgathatjátok a címlapon és az applikációnkban megjelenő lejátszóban, de a Telexen kívül megtaláljátok a Telex új podcastos Youtube-csatornáján, a Spotifyon, az Apple és a Google Podcastok között is. Iratkozzatok fel, kövessetek be minden közösségi felületen!

Soha nem jutottunk volna idáig, ha olvasóink ezrei nem küldenek hónapról hónapra pénzt nekünk, hogy a Telex létezzen és fejlődjön. A podcastok emellett a Google News Initiative támogatásával valósulhatnak meg, a Nyomozó podcasthoz pedig a holland Veronica Alapítvány nyújtott támogatást.

Köszönjük önöknek, nektek! Ezúttal pedig kivételesen azt üzenem, azt kérem mindenkitől: hallgassunk! Telexet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!