Erdő Péter: El kell kezdeni szeretni minden embert itt, a Földön

2023. április 8. – 21:02

Másolás

Vágólapra másolva

Jézus feltámadása örömhír és küldetés – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek húsvét vigíliáján, szombat este a budapesti Szent István-bazilikában, írta az MTI.

A bíboros a zsúfolásig megtelt székesegyházban arról beszélt: a halált legyőző Üdvözítő senkit nem zár ki irgalmasságából, „mindannyian részesülhetünk a feltámadásban és az örök boldogságban, ha befogadjuk őt”. Mert Isten végtelen szeretete magához emel ebből a világmindenségből az ő felfoghatatlanul gazdag életébe.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szentmisét mutat be a húsvét vigíliáján a budapesti Szent István-bazilikában 2023. április 8-án – Fotó: Lakatos Péter / MTI
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szentmisét mutat be a húsvét vigíliáján a budapesti Szent István-bazilikában 2023. április 8-án – Fotó: Lakatos Péter / MTI

„Az örök élet, a feltámadás ígérete fontosabb minden más emberi felfedezésnél. Aki rátalál, annak életében nincs helye a szomorúságnak, az nem hiheti, hogy értelmetlen az élete” – mondta Erdő Péter.

A bíboros úgy fogalmazott: „ha mi, emberek Istennel találkozunk, mindig lenyűgöz minket a titok. Borzong és ujjong a szívünk, mert megérezzük, hogy ő minden képzeletet felülmúló óriás. Isten szeretetének ellenállhatatlan hatalma szétszakítja körülöttünk az idő burkát és a kozmosz határait.”

Homíliája végén a főpásztor arra kérte a híveket: menjenek, és adják hírül mindenkinek, hogy „többek vagyunk, mint amire sokszor becsüljük magunkat, hogy nincs más boldogság, mint az, ami az irgalomból, a megbocsátásból, a figyelmes, a mindenét megosztó szeretetből fakad”.

„El kell kezdeni szeretni minden embert itt, a Földön, hogy az örök boldogságban is társak legyünk”

– mondta Erdő Péter.

Az ünnepi liturgia keretében a jelen lévő hívek megújították keresztségi fogadalmaikat. A szertartás végén a bíboros vezetésével körmenetet tartottak a bazilika körül.

Nagyszombaton, az esti vigília szertartásával kezdődik a katolikus egyház legfontosabb ünnepe, a húsvét, amely a kereszténység legnagyobb örömhírét hirdeti: Jézus feltámadt a halálból, és ezzel minden embert megváltott bűneitől, és mindenkit meghív az örök életre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!