Híres gyerekkori barátjához tartozó pékségbe ment Orbán az unokáival

2023. április 7. – 20:25

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor a húsvéti készülődés jegyében péntek reggel elment az unokáival egy alcsúti pékségbe, hogy kalácsot és más finomságokat vigyen haza. Hadházy Ákos ellenzéki képviselő péntek este aztán arról posztolt, hogy a pékség Orbán híres gyerekkori barátjához tartozik, vagyis hát a valódi tulajdonviszonyokkal kapcsolatban Hadházy ennél árnyaltabb véleményt fogalmazott meg.

A Vál-Völgye Pékség papíron a magyar miniszterelnök ismert gyerekkori jóbarátjához, Mészáros Lőrinchez tartozik. Pontosabban a cég többségi tulajdonosa a Búzakalász 66 Kft., amely a birodalom többi mezőgazdasági érdekeltségével együtt a Talentis Agro Zrt. alá tartozik, ami Mészáros tulajdona.

Az régóta viták tárgya a hazai közbeszédben, hogy a Mészáros Lőrinc nevén lévő céguniverzum valójában kihez is tartozik, strómanozásokat gyakran hallani ebben a témában. Hadházynak erről elég határozott véleménye van, a következőt írta Orbán és a pékség összefüggésében: „Ezek szerint fizetni nem kellett, hiszen a sajátjából vitte.”

A pékségről tavaly írta meg az Rtl.hu, hogy egy fejlesztéshez közel 200 millió forintot nyertek egy pályázaton, ahol részben a hanyatló Európai Unióból érkező forrásokat osztott az állami szerv.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!