A Wizz Air Berlinből Magyarországra tartó járata nem tudott felszállni szerdán, a cég kártalanítást ígér

2023. április 06. – 12:22

Másolás

Vágólapra másolva

„A Wizz Air április 5-én Berlin és Budapest között közlekedő járata közvetett okból, rossz időjárási viszonyok miatt nem tudott felszállni. A repülőgép, mely az utasokat Magyarországra szállította volna, előzőleg az Iași Nemzetközi Repülőtéren ragadt, ahol hózivatar akadályozta meg a felszállást. A légitársaság helyettesítő gépet küldött a berlini repülőtérre, amely sikeresen meg is érkezett, azonban már nem volt lehetősége a létesítmény bezárása előtt elindulnia az utasokkal Budapestre. Ennek következtében a Berlin-Budapest járat leghamarabb a mai napon, április 6-án, várhatóan délben tud felszállni”

– írta kérdésünkre a Wizz Air reagálva arra, hogy szerdán a Wizz Air 14:45-ös berlini járata nem indult el időben. Az utasok először azt az információt kapták, hogy 22:40-kor száll fel a gép, de végül egyórányi várakozás után le kellett szállniuk a gépről, a járatot pedig törölték.

Az utasokat a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kártalanítja a légitársaság, ennek mértékének vizsgálata a napokban elkezdődik. A Wizz Air elnézést kér minden érintett utastól a kellemetlenségekért.

Szerdán írtuk meg, hogy több olvasónk is arról számolt be: a Wizz Air április 4-ei Budapest–Funchal (Madeira)-járata az erős szél miatt nem tudott leszállni. Szerdára ígérték a tenerifei reptéren landolt gép érkezését, azonban a szél nem csökkent, így végül törölték a járatot. A Budapestről kedden indult utasokat – amennyiben igényt tartanak rá – visszahozzák Magyarországra – tájékoztatta a Telexet a Wizz Air.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!