Gulyás a Telexnek: Személyes tapasztalataim szerint az ellenzék rontotta el az ország politikai kultúráját

2023. április 6. – 12:31

Másolás

Vágólapra másolva

A Telex azt kérdezte: megfelelően kezelte-e a kormány a Schadl–Völner-ügyet, miközben semmit nem változtattak a végrehajtási rendszeren. Gulyás válasza szerint Völner lemondása és egy büntetőeljárás elindítása első körben megfelelő lépés volt. Szerinte ki kell várni a per végét, utána lehet a következő lépéseket megtenni.

Gulyás azt mondta: a jogszabályok korábban is megfelelőek és szigorúak voltak, a probléma az, hogy ezeket nem tartották be. Arról, hogy hogyan lehet még mindig Schadl György a végrehajtói kamara elnöke, azt jegyezte meg, hogy szerinte ez nem jó, hiszen a börtönből nem tudja ellátni a feladatait. Ennek a megoldása szerinte nem a parlament, hanem a kamara feladata.

Megkérdeztük azt is, hogy a kormánypárti képviselők miért szavazzák le folyamatosan a végrehajtói rendszer átalakításáról szóló ellenzéki javaslatokat. Gulyás szerint ő nem tud pontosat ezekről a javaslatokról, azt viszont sajnálatosnak nevezte, hogy a kormánypártok és az ellenzék közötti együttműködés és konstruktív munka 2010 után nem sokkal megszűnt. Szerinte számszerűleg ugyan a kormánypárti képviselők voltak többen, de személyes tapasztalata alapján inkább az ellenzékiek felelnek a politikai kultúra leromlásáért. Sokan szerinte vitatkozni sem hajlandóak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!