A szemünk előtt találkozik a tél és a tavasz

2023. április 6. – 17:55

Másolás

Vágólapra másolva

Az országban több helyen is nagy hó esett csütörtökön. Az Időkép szerint a tél és a tavasz találkozását tapasztalhatjuk most meg, ennek alátámasztására az oldal több fotót is közölt színes virágokról, amiket vastag, friss hóréteg borít.

Kisvárda

Kisvárdán akkora hó esett, hogy két futballmeccs is elmarad csütörtökön, vette észre a Kisvárda FC Facebook-posztját a Hvg.

„Az év leghavasabb napjára ébredtünk – mikor máskor, mint húsvét előtt, április 6-án... Úgyhogy dolgozóinknak a pálya takarításával indult a nap, de az extrém időjárási helyzet miatt a csütörtökre tervezett U13-as és U12-es mérkőzés elmarad” – írták.

Edelény

Az Időkép szerint egy gólyapár néhány hete tért vissza Edelénybe, de valószínűleg nem örülnek túlságosan a közel 1 fokos hőmérsékletnek és a hóesésnek. „A havas, hideg időjárás megnehezítheti a gólyák táplálékkutatását, ugyanakkor egyre több egyed vészeli át a telet itthon, mivel új élelemszerzési stratégiákat fejlesztenek ki a túlélés érdekében” – írták.

Mínuszok lehetnek éjjel

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint megmaradó hóréteg az északkeleti megyékben várható. A Dunától keletre vegyes csapadék valószínű, északkelet, kelet felé nő a hó valószínűsége. Az északnyugati szél veszít erejéből, de a Dunántúlon még éjszaka is lehetnek élénk, olykor erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +3 fok között alakul.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!