Gulyás: Szexuális visszaélések terén az egyházi iskolák a legbiztonságosabbak

2023. április 6. – 11:46

Másolás

Vágólapra másolva

Az RTL kérdésére Gulyás elmondta: szerinte az, hogy az orvosok kétharmada belépett a kamarába, egy jelzés, amit tiszteletben kell tartani. Azt, hogy ez nagy felhatalmazás lenne, nem kommentálta.

Gulyás szerint egységes egészségügyi ellátást szeretnének, ezért a járóbeteg-ellátást is át szeretnék venni az önkormányzatoktól. Szerinte azok az önkormányzatok, amelyek nem akarják átadni a szakrendelőket, többnyire Budapesten és a központi régióban vannak. Gulyás erről azt mondta: a félelem, hogy az ellátás szintje csökken, jogos, és ezt figyelembe kell venni.

Felmerült az a kérdés is, hogy miért távolították el azt a tiszántúli vízügyi vezetőt, aki nemrég egy szakvéleményben magas vízigényt jelzett az építendő debreceni akkumulátorgyárhoz. Gulyás ezt nem kommentálta, szerinte a döntés nem kormányzati szinten született. Szerinte egyébként az akkumulátorgyár minden szabálynak megfelelő engedélyt megkapott, az egyáltalán nem fogja befolyásolni Debrecen vízellátását.

Szóba kerültek a katolikus egyházon belüli molesztálási ügyek. Gulyás szerint a gyermekekkel szembeni szexuális visszaélések mindig a legsúlyosabb bűncselekmények, mindegy, hogy azokat ki követi el. Szerinte a katolikus egyház ellen ebben a témakörben hecckampány zajlik, és az egyházi iskolák a legbiztonságosabbak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!