Összevesztek a rétes receptjén, átvágta az ismerőse torkát egy győri férfi egy borozóban

2023. április 3. – 07:39

Másolás

Vágólapra másolva

Előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete miatt emeltek vádat egy férfival szemben, aki egy borozóban rétesrecepten veszett össze az ismerősével – közölte az ügyészség hétfőn.

A most 63 éves férfi tavaly nyáron abban az italmérőben italozott Győrben, melynek törzsvendége volt. Itt veszett össze a késő délutáni órákban egy ismerősével a rétes tökéletes elkészítésének receptjén. A vitát követően hazament a közeli lakásába, ahonnan „egy 11 cm pengehosszúságú konyhakéssel” tért vissza az italmérőbe, ahol „vágást ejtett a sértett nyakán. Ezután leült a borozó egyik székére, és végignézte az ezt követő eseménysort” – írja a vádirat.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a sértett nyakán ejtett 15-20 cm hosszúságú metszés elérte a légcsövet és megnyitotta a nyaki vénát. Az egyik vendég látta őt el, majd „a súlyos vérveszteség miatti sokkos állapotban történő kórházba szállítását követően életmentő műtétet hajtottak végre rajta”. Az ügyészség szerint a helyszínen életét vesztette volna idejében érkező orvosi segítség nélkül. Azt is megjegyzik: az elkövető a cselekményt súlyos fokú ittas állapotban követte el.

A vádlott letartóztatásban van. Vele szemben az ügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot. „A büntetési tétel életfogytig terjedő szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi” – olvasható a vádhatóság közleményében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!