Több mint 700, betöltetlen állást vont el a kormány a hivataloktól

2023. április 3. – 09:41

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 2022-es nem nyilvános kormányhatározat alapján 739 legalább fél éve betöltetlen álláshelyet vont el a kormány a kormányzati igazgatási szervektől, a legtöbbet, 528-at az Oktatási Hivataltól és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságtól 77-et, írja az Rtl.hu. Az Oktatási Hivatal a több száz fős csökkenésről és a dolgozók terheléséről szóló érdeklődésre azt közölte, hogy a szervezetnél az elmúlt időszakban több európai uniós projektet is lezártak.

„A projektfeladatok, valamint a projektek megvalósításához szükséges létszám folyamatosan csökkent, ezért váltak tartósan betöltetlenné az érintett álláshelyek” – írták. „A munka azonban ettől még nem lesz kevesebb” – mondta Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke. Szerinte az elvonásban leginkább érintett Oktatási Hivatalban jelentős terheléssel kell megküzdeniük a dolgozóknak, még úgy is, hogy a munkák egy részét kiszervezték onnan. Januárban írtunk arról, hogy béremelést kérnek a köztisztviselők, de a kormány szerint erre most nincs pénz, az erről szóló egyeztetést várhatóan áprilisban tartják.

A központi közigazgatásban (minisztériumokban, országos hivatalokban, szervezetekben) nagyjából 30 ezren dolgoznak, és körülbelül 31 ezren a területi közigazgatásban (például a kormányhivatalokban, tankerületekben).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!