Vasárnap csak futólépésben juthat el a Várkert bazár vagy a Szabadság híd környékére

2023. április 2. – 07:38

Másolás

Vágólapra másolva

Futóversenyt rendeznek április 2-án, vasárnap napközben a Várkert bazár, a Szent Gellért rakpart és a Szabadság híd környékén, emiatt korlátozásokra kell készülni a térségben – közölte honlapján a BKK. A lezárások miatt egyes tömegközlekedési járatok is a megszokottól eltérően közlekednek.

Már éjfélkor lezárták az Apród utcát, az Ybl Miklós teret és a Lánchíd utcát, ezek várhatóan délután 5-ig nem lesznek használhatók. Emellett 0 órától várhatóan délután 4-is lesz lezárva a Várkert rakpart, valamint 7-től körülbelül fél 3-ig a Szabadság híd.

A futók elhaladásának idejére napközben szakaszosan és időszakosan lezárják emellett:

  • a budai alsó rakpartot az Egry József utca és a Margit híd között;
  • a Műegyetem rakpart Duna felőli oldalát a Szabadság híd és a Bertalan Lajos utca között;
  • a Szent Gellért rakpart Duna felőli oldalát a Szabadság híd és a Döbrentei tér között.

A lezárások miatt vasárnap hajnaltól délután 4-ig a 19-es és a 41-es villamosok a megszokottól eltérően közlekednek: a 19-es villamos két szakaszon, Kelenföld vasútállomás M és a Döbrentei tér, illetve a Batthyány tér M+H és a Bécsi út / Vörösvári út között, a 41-es villamos a Döbrentei tér és a Margit híd között a Krisztina körút – Széll Kálmán tér – Margit körút útvonalon jár.

Napközben lezárják a Szabadság hidat, a 47-es és a 49-es villamosok 7:00 és 15:00 között csak Budán, a Deák Ferenc tér helyett a Döbrentei térig közlekednek.

Előreláthatólag délután 3-ig a 133E buszok mindkét irányban, míg a 107-es buszok Keleti pályaudvar felé módosítva, a Karinthy Frigyes út – Móricz Zsigmond körtér – Bartók Béla út útvonalon járnak. A 7-es, a 107-es és a 133E buszok Pest felé a Szent Gellért téren a villamosmegállóban állnak meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!