Több rendőrségi razziát kér Pintértől a VII. kerületi polgármester

2023. március 31. – 19:10

Másolás

Vágólapra másolva

Rövid posztban jelentette be az erzsébetvárosi polgármester, hogy rendszeresebbé tenné a rendőrségi ellenőrzéseket a kerület szórakozóövezetében, ezért levélben fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez, hogy a támogatását kérje, írja a Hvg.

Niedermüller Péter emlékeztetett, hogy a belvárosban tavaly tizenegyszer tartottak razziát a rendőrök, ami havonta kevesebb mint egy alkalmat jelentett azon a területen, ahol a legtöbb szórakozóhely működik, miközben a Budapesten regisztrált bűncselekmények száma emelkedett az egy évvel korábbihoz képest.

Mint az erzsébetvárosi polgármester fogalmazott, a razziák célja, hogy biztosítsák a turisták és a helybéliek nyugalmát, illetve fellépjenek a tényleges és áldrogárusokkal szemben.

Ez utóbbi megjegyzésével arra utalhatott, hogy több alkalommal felszólalt a Kazinczy utca környékén zajló kábítószer-kereskedelem ellen, amelyről korábban a Telexen is olvashattak.

A kerület vezetője kiemelte, hogy évek óta szoros kapcsolatot ápolnak a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal, illetve a kerületi rendőrkapitánysággal, az utóbbi munkáját pedig szolgálati lakásokkal is segítik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!