A szegedi Science Park 9,5 milliárdot kapott a kormánytól

2023. március 31. – 22:07

Másolás

Vágólapra másolva

A pénteki Magyar Közlönyben megjelent 1119/2023. (III. 31.) számú kormányhatározat értelmében a szegedi Science Park közmű- és útfejlesztésére 9,5 milliárd forintot költ az állam. A döntés értelmében az idei költségvetésből 6 400 992 658 forintot, míg a 2024-esből 3 133 576 960 forintot biztosítanak a szegedi tudományos városközpont fejlesztésére.

A pénzből többek között az ivóvízellátás, a szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetés fejlesztésére, út- és villamos hálózat kiépítésére, távközlési hálózatok tervezésére, az út- és közműépítésekhez kapcsolódó zöldsávok kertészeti kialakítására, valamint a gázhálózat kiépítésére lehet majd költeni.

A szegedi lézeres kutatóközpont mellett lévő Science Park kialakítása 2016-ban kezdődött meg a 85 hektáros terület rendezésével, a régi laktanyaépületek bontásával, a bozótos, cserjés részek kiirtásával és a teljes terület lőszermentesítésével, olvasható a Szegedi Tudományegyetem honlapján. A területen tavaly januárban adták át az inkubátorházat, illetve ugyanakkor együttműködési megállapodást kötött az akkori Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az Európai Molekuláris Biológiai Laboratóriummal. Az inkubátorház a Magyar Molekuláris Medicina Kiválósági Központ székhelyeként működik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!