Az ügyfélkapun keresztül, apja tudtával kapott fegyverviselési engedélyt a 13 éves fiú

2023. március 29. – 06:58

Másolás

Vágólapra másolva

Az ügyfélkapun keresztül jutott fegyverviselési engedélyhez az a 13 éves, 2009 őszén született gyerek, akinek nevére a Budapesti Rendőr-főkapitányság állította ki a fegyverviselési engedélyt. Az eset úgy tudódott ki, hogy az engedélyt, amely egy méretében, formájában is bankkártyára hasonlító plasztiklap, a fiú elhagyta.

Az ügyben nyomozást indított a rendőrség, kedden kihallgatták a gyerek apját. Az apa tudott fia igényléséről, de szerinte hiba van a rendszerben, ha egy 13 éves gyerek engedélyhez juthat.

„Azt gondoltuk, úgysem fogja megkapni, ezért hagytuk, hadd csinálja. A weboldalon meg kellett adni a saját és a gázfegyver adatait.

Mivel csak 13 éves, biztos voltam benne, hogy fennakad a rendszer szűrőjén, a fegyverviselési engedély alapfeltétele ugyanis a nagykorúság.

Aztán egyszer csak hozta a postás borítékban a plasztikkártyát” – mondta az apa a Blikknek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Blikk kérdésére közölte, hogy adminisztrációs hiba történt, és azonnali hatállyal intézkednek az engedély visszavonásáról. Az adminisztrációs hibával kapcsolatban vizsgálatot indítottak.

Fegyverviselési engedélyt 18 éves kor fölött lehet kiállítani Magyarországon a hatályos jogszabályok szerint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!