Lemondott a fővárosi állatkert csalással vádolt igazgatója

2023. március 28. – 19:26

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondott Szabó Roland, a Fővárosi Állat- és Növénykert operatív igazgatója kedden, mert sajtóhírek szerint vádat emeltek ellene – tudatta a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

Azt írták: a Fővárosi Önkormányzat a sajtóból értesült arról, hogy állítólagosan vádat emeltek az igazgató ellen, aki többszöri felszólítás ellenére sem cáfolta ezt, illetve nem kért helyreigazítást. A főpolgármester ezért megtette a szükséges lépéseket, hogy a Fővárosi Közgyűlés Szabó Rolandot visszahívja. Az igazgató kedden benyújtotta lemondását.

Szabó Roland operatív igazgató a Fővárosi Állat- és Növénykert tízhetes perzsaleopárd-kölykeit bemutató sajtótájékoztatón 2021. november 18-án – Fotó: Kovács Attila / MTI
Szabó Roland operatív igazgató a Fővárosi Állat- és Növénykert tízhetes perzsaleopárd-kölykeit bemutató sajtótájékoztatón 2021. november 18-án – Fotó: Kovács Attila / MTI

„A főváros mindent megtesz intézményei jogszerű és átlátható működése érdekében, így a Fővárosi Állat- és Növénykert esetében is” – áll a Főpolgármesteri Hivatal közleményében. A Magyar Nemzet március 24-én azt írta, hogy az Egri Járási Ügyészség március 10-én csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt a fővárosi állatkert igazgatója ellen.

Szabó Roland 2019 novemberében lett az állatkert operatív igazgatója, majd Persányi Miklós főigazgató 2020. februári lemondása után megbízott főigazgató, és pályázott a főigazgatói posztra, ám 2020 végén pályázatát visszavonta, és főigazgató-helyettesként dolgozott tovább.

Szabónak még az állatkerti vezetői posztja előtti ügyeiért kell felelnie – írtuk 2020 decemberében. Szabó korábban a Nagyrédei Szőlők Borforgalmazó Kft.-nél volt ügyvezető, a cégnél olyan számlákat fogadott be „olyan valótlan gazdasági eseményekről szóló számlákat és intézkedett azok értékének kifizetéséről, amelyek fiktív voltáról tudomása volt”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!