A Facebookon keres munkát a Kossuth-díjas filmrendező, Jeles András

2023. március 25. – 15:30

Másolás

Vágólapra másolva

A Facebookon keres munkát a Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, Jeles András. Azt írja, a színház- és filmipari mellett akár fizikai munkát is elvállalna. A 77 éves művész a Hvg.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy a színházi és a filmes szakmában másokhoz hasonlóan őt is mellőzik, annyi pénz pedig nincs ebben a szférában, hogy lehetőséget kapjon függetlenként.

Az Oscar-díjas Nemes Jeles László édesapja a Facebook-bejegyzésében azt írta, a színház- és filmiparban bármilyen fizikai munkát, akár statisztálást is elvállalna, de adott esetben gépkocsivezetést, építőiparban rakodást vagy betonozást is. Egy hozzászólásban pedig azt írta, egy kifőzde, amelyet megkeresett, ezerforintos órabért ajánlott neki.

Jeles a Hvg.hu-nak azt mondta, évek óta nem kapott színházi vagy filmipari állást, szerinte sokakhoz hasonlóan őt is „talonba tették”, mellőzik. Hozzátette: mindkét szakmában azt a „csúcsot” érte el, hogy több rendszer is indexre tette. Legutóbb 2016-ban kapott állami támogatást, amikor a Rossz Árnyék című filmet készítette Muhi András és Ferenczy Gábor producerekkel.

Korábban olyan nagy sikerű filmeket rendezett, mint A kis Valentino (1979), az Álombrigád (1985), a Senkiföldje (1993). Munkásságát 1992-ben Balázs Béla-díjjal, 2008-ban pedig Kossuth-díjjal ismerték el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!