Adathalászok hamis energiaszámla-értesítőket küldenek az MVM ügyfeleinek

2023. március 24. – 14:16

Másolás

Vágólapra másolva

Adathalász csalók hamis számlaértesítőket küldtek az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfeleinek az utóbbi időszakban – írja a vállalat közleménye.

A csalók különböző, jellemzően nem magyar emailcímekről küldik ki a számla elkészültére vonatkozó adathalász levelet, amelyben az adatok gyakran nem pontosak, a számla összege jellemzően nem felel meg a fogyasztás alapján várt értéknek.

Ezért az MVM arra kéri az ügyfeleit, hogy a kapott számlaértesítőket nézzék meg figyelmesen. A megtévesztő, adathalász levelek felismerhetők, az árulkodó jelekkel kapcsolatban tájékoztató weboldalt is létrehoztak.

Kiemelik, hogy hogy az MVM-től érkező valódi elektronikus számlákon vagy számlaértesítőkön minden esetben szerepel az MVM Next-nél vezetett szerződéses folyószámla száma, a számla száma, és feltüntetik az átutaláshoz szükséges adatokat is (bankszámlaszám, illetve a közlemény rovatba szükséges számsort).

„Az MVM Next online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérjük, hogy adja meg bankkártya adatait, azokat minden esetben a biztonságos banki felületre történt átirányítást követően szükséges csak beírni” – írják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!