World Happiness Report: Magyarország közepesen boldog hely, Közép-Európában viszont a legszomorúbb

2023. március 20. – 09:33

Másolás

Vágólapra másolva

A Gallup Intézet globális felmérésén alapuló, évente kiadott World Happiness Report, azaz a világ legboldogabb országainak idei ranglistájának élén Finnország végzett. Magyarország az 51. helyen áll.

Az MTI összefoglalója szerint idén a koronavírus-járvány emberek közérzetére gyakorolt hatását vizsgálta az intézet a világ 109 országában. Az amerikai kutatók megállapítása szerint az emberek boldogságérzete a világjárvány ellenére „figyelemre méltóan rugalmas” maradt: a 2020 és 2022 között mért globális átlagok éppoly magasak, mint 2017 és 2019 között, a pandémiát megelőző években.

A listát idén 11. alkalommal adták ki, élén rendszerint főleg észak- és nyugat-európai országok végeznek.

Finnország sorozatban a hatodik éve végez az élen, a dobogón Dánia és Izland kapott még helyet. Őket Izrael, Hollandia, Svédország, Norvégia, Svájc, Luxemburg és Új-Zéland lakossága követi a sorban. Ausztria és Ausztrália a 11. és 12., míg Németország – két helyet rontva tavalyi eredményéhez képest – a 16. helyen áll a boldogságlistán.

Magyarország a középmezőnyben, az 51. helyen szerepel. Szomszédaink: az 50. helyen a közép-amerikai Salvador, az 52. helyen pedig Argentína.

A közép-európai térségben sem állunk túl jól boldogsággal: Csehország a világ 18. legboldogabb országa, Szlovénia a 22., Románia a 24, Slovákia a 29., Lengyelország pedig a 39. helyen áll.

Oroszország a 70. helyen áll a boldogság-skálán, Ukrajna a 92.-en.

A világ két legboldogtalanabb országa a tavalyi és idei jelentés szerint Pakisztán és Nigéria.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerőseinek!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!