Április 22-én lesz az idei bringás felvonulás Budapesten

2023. március 20. – 16:27

Másolás

Vágólapra másolva

A Föld napján, április 22-én, szombaton délután négy órakor indul Budapesten az idei bringás felvonulás, tették közzé az I bike Budapest Facebook-oldalán. Azt szeretnék elérni, hogy a teljes felújítás után dugómentes, átjárható legyen a Lánchíd. „A felújítást megelőzően szinte lehetetlen volt közlekedni az állandó forgalmi dugók miatt, most azonban egy vonzó útvonal a fenntartható közlekedési eszközöket előnyben részesítők számára”, írták a szervezők.

A felvonulás útvonala: Hősök tere – Andrássy út – József Attila utca – Lánchíd – Alagút – Alagút utca – Attila út – Döbrentei tér – Raoul Wallenberg rakpart – Valdemar és Nina Langlet rakpart – Petőfi híd – Közraktár u. – Salkaházi Sára rakpart – Jane Haining rakpart – Id. Antall J. rakpart – Margit híd – Schulek Frigyes sétány – Alsó-nagyrét, Margitsziget.

A bringaemelés este hat óra körül várható.

Közlekedési szakértők szerint óriási lehetőség előtt áll Budapest, hogy a Lánchíd egy busszal valóban átjárható tengellyé váljon és valódi alternatívát adjon az I., II. és XII. kerületieknek arra, hogy gyorsan és kényelmesen átjussanak tömegközlekedéssel a pesti belvárosba.

A 2021-es felvonulásról itt, a 2022-esről itt írtunk beharangozót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!