Lagzi Lajos újra árulja mocsai birtokát, de már 5,1 milliárdot kér érte

2023. március 17. – 19:06

Másolás

Vágólapra másolva

A börtönbüntetés előtt álló Lagzi Lajcsi, azaz Galambos Lajos újra árulja a mocsai birtokát, az irányár 13 millió euró, vagyis átszámítva körülbelül 5,12 milliárd forint, írja a Pénzcentrum. A illegális gáz-, áram és vízbekötésért három és fél év börtönre ítélt zenész már hét éve is megpróbált túladni a kúrián, de akkor ez nem jött össze, mivel egy időre bűnügyi zár alá vették a 13 ezer négyzetméteres ingatlant. Akkor 3,6 milliárdot szeretett volna kapni érte.

A hirdetés szövege szerint a birtok egy több mint száz éves őspark és egy több száz éves tó ölelésében fekszik. Található rajta szökőkút, őrtorony, szauna, fűtött medence, zeneszoba, sportterem, borospince, tízállásos garázs és helikopterleszálló is. A birtokon lehet lovagolni, halászni, vadászni, vitorlázni, siklóernyőzni.

A birtok hirdetése – Fotó: ingatlan.com
A birtok hirdetése – Fotó: ingatlan.com

Az 1904-ben épült, 920 négyzetméteres Esterházy-kastély a „rezidencia ékköve” a maga 12 szobájával és 12 fürdőjével, és akkor a kandallós nappalit, a piano szobát és a házi könyvtárat még nem is számoltuk bele. „Páratlan befektetési lehetőség. Magyarország talán legnagyobb egybefüggő birtok együttese” – olvasható a hirdetésben. A birtokról itt talál további képeket.

Lagzi Lajcsi korábban azt nyilatkozta, hogy a Sas-hegyen fekvő, 22 szobás budai villáját is el akarja adni, ami szakértők szerint körülbelül 400 milliót érhet.

Szintén Lagzi Lajcsival kapcsolatos hír, hogy a zenész visszaküldte állami kitüntetéseit Novák Katalinnak. A Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjétől és Lovagkeresztjétől az államfőnek írt levelében vált meg. Lajcsi kézzel írta meg a borítékot, a feladóhoz a nevén és a címén kívül odarajzolt néhány hangjegyet, valamint odaírta: „Szervusz, itt a Dáridó”.

A jogerős, 2022. december 7-i ítélet szerint Galambos Lajost három és fél év börtönre ítélte a bíróság illegális gáz-, áram és vízbekötésért, másodfokon nyolc hónappal súlyosbították a büntetését. A 2015. szeptember 21-én vele együtt letartóztatott feleségét felmentették. Lagzi Lajcsinak már meg kellett volna kezdenie a börtönbüntetését, február közepén a kecskeméti börtön előtt várta a média, de betegsége miatt halasztási kérelmet nyújtott be, amit igazságügyi orvosszakértők bíráltak el. Portrénk a művészről>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!