A Schadl Györgyöt védő ügyvéd irodája a budavári önkormányzatnak ad tanácsokat

2023. március 17. – 06:23

Másolás

Vágólapra másolva

Havi 250 ezer forintért ad tanácsokat a Schadl-perben védőügyvédként felbukkanó Morvai Attila irodája az I. kerületi (budavári) önkormányzat jogi és gazdasági bizottságának – írja a Népszava. A lap szerint a fideszes többségű önkormányzat és az ügyvédi iroda közötti szerződésről szóló javaslat négy aláírójának egyike a bizottság elnöke, és egyben a helyi Fidesz-frakció szószólója, Gulyás Gergely Kristóf, egy másik aláíró pedig „az exjobbikos, ám jó ideje a Fidesszel együtt mozgó” bizottsági alelnök, Varga Dániel.

A Népszava megjegyzi: Morvai Attila „az önkormányzati tanácsadáson kívül büntetőpereket is vállal”, példaként említik, hogy a Schadl–Völner-perben Schadl György védőügyvédjeként jelent meg. Arra is kitér a lap, hogy a budavári önkormányzatban a tavaly őszi időközi választáson többségbe került kormányoldal választása „aligha véletlenül esett Morvai ügyvédi irodájára”. Mint írják, ez az iroda terjesztette azt a bírósági felülvizsgálati kérelmet is, amelyben a szeptemberi időközi választás kampányában hozott helyi választási bizottsági határozat felülvizsgálatát kérték a Kúriától, miután a bizottság nem tartotta jogsértőnek a V. Naszályi Márta polgármester közösségi oldalán megjelent egyik kampányvideót (más kérdés, hogy később a Kúria sem).

A lap azt is megjegyzi, hogy a Morvai és Társa Ügyvédi Iroda sok éve dolgozik a Szentgyörgyvölgyi Péter vezette V. kerületi önkormányzatnak. Ez az a kerület, amely korábbi polgármestere Rogán Antal volt. Az iroda egy idén januári összesítés szerint havi egymillió forintért dolgozik a kerületnek, írja a lap.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!